Wil je de goedkoopste telefoonabonnementen met een toestel vergelijken? Je vindt hier goedkope aanbiedingen van alle providers, voor alle beschikbare smartphones van alle telefoonmerken. Pas de instellingen en sliders in de vergelijker aan om de juiste abonnementen te zien te krijgen.
Een iPhone kan een goed keuze zijn als toestel bij je abonnement. Apple heeft ongeveer 25% van de Nederlandse smartphone markt in handen (marktaandeel). Een van de belangrijkste aspecten is natuurlijk wat je wil uitgeven aan een telefoon, en dan moet eigenlijk meteen gezegd worden dat een iPhone een vrij prijzige (niet zo goedkope telefoon) is.
Als Apple met nieuwe telefoontoestellen komt dan hebben deze meestal een nieuwprijs tussen de 800 en de 1.100 euro, afhankelijk van het soort model. Uitzondering hierop was de iPhone SE, een budgetmodel dat goed kon concurreren met toestellen van andere merken. Mocht je voor een iPhone willen kiezen dan zal je maandelijkse bedrag voor je telefoonabonnement doorgaans hoger zijn dan wanneer je kiest voor een soort abonnement met een telefoon van een ander merk (lees hieronder meer daarover). Je toestel is namelijk nooit gratis bij een abonnement, maar je betaalt deze via je bundel. De afbetaling van je telefoon is in 12 of in 24 maanden.
Overweeg je om voor een Android telefoon te gaan dan heb je keuze uit vele merken. De telefoonmerken Samsung, Huawei, LG, HTC, Sony en Nokia zijn je waarschijnlijk wel bekend. De nieuwste toestellen van LG, Huawei, Samsung en Sony zijn goedkoper dan de nieuwste iPhones, maar hebben evengoed nog redelijke prijskaartjes. Sluit je een abonnement met telefoon af dan hoeft dit echter geen issue te zijn, omdat de aanschafkosten dan in 12 of 24 delen worden betaald via je maandbedrag.
Tegenwoordig zijn er ook andere telefoonmerken, die budget smartphones leveren. Denk hierbij aan de merken Xiaomi, Wileyfox, ZTE en Archos. Al voor een paar honderd euro heb je dan een leuk en goed toestel in huis.
Standaard toont de vergelijker hierboven op deze pagina je de populairste abonnementen deals met telefoontoestel, van verschillende merken. Wil je gericht zoeken naar telefoonabonnementen met een (goedkope) smartphone van een bepaald merk, selecteer dan alleen dat merk in de vergelijker. Je kunt dan telefoonabonnementen met telefoon vergelijken, alleen voor dat merk. Dus bijvoorbeeld iPhone, Huawei, General Mobile, Cat, Doro, OnePlus of Fairphone. Er zijn op dit moment 21 telefoonmerken waaruit je kunt kiezen voor een smartphone abonnement. Afhankelijk van het moment kan dit aantal iets hoger of lager liggen.
Verfijn de aanbiedingen bij je zoektocht naar het juiste abonnement desgewenst verder op maat door ook aan te geven hoeveel belminuten je nodig hebt, hoeveel MB’s (voor je Internet databundel) en hoeveel je eenmalig wilt inleggen voor het kopen van je telefoon.
Al jaren is het zo dat de providermarkt voor telefoonabonnementen met toestel weinig veranderd. Dominant zijn de spelers KPN, T-Mobile en Vodafone. De andere vier providers waaruit je kunt kiezen (Telfort, BEN, Tele2 en Hollandsnieuwe) horen eigenlijk gewoon bij de eerdere drie. Zo is Telfort van KPN, is Hollandsnieuwe een label van Vodafone, en zijn Tele2 en BEN labels van T-Mobile.
Bij welke provider je het goedkoopste telefoonabonnement met telefoon kunt afsluiten hangt onder andere af van het soort smartphone dat je zoekt, het aanbod van de providers, of er een aanbieding of actieperiode is bij een provider, de samenstelling van het gewenste abonnement en je eigen voorkeuren voor een of meerdere providers. Afhankelijk van verschillende factoren kan een bepaalde provider het goedkoopste zijn, maar in een ander geval kan dit ook juist een andere provider zijn. Om die reden is het goed om zelf telefoonabonnementen te gaan vergelijken, en je niet te laten overhalen door praatjes van anderen en strekkingen ‘dat provider a of b het goedkoopste is’, of altijd het beste. Uiteraard is wel zo dat sommige providers – zoals KPN – meestal minder goedkoop zijn, maar dit hoeft evenwel niet altijd zo te zijn en vaak is het dan nog zo dat er tegenover de prijs ook weer extra’s staan die je elders dan weer niet krijgt. Zo staat KPN bijvoorbeeld bekend om de landelijk zeer goede dekking. De afweging om al dan niet te kiezen voor een bepaald telefoonabonnement ligt in de praktijk dus best wel genuanceerd.
Om deze vraag kort te beantwoorden, nee. Zoals gezegd bestaat er geen goedkoop telefoon abonnement met gratis toestel. Sinds 2017 is het dan ook verboden advertenties te zien met deze omschrijving. Want als je een telefoonabonnement afsluit, is de prijs van het telefoonabonnement inclusief de prijs van het toestel.
Hieronder geven we je nu een korte uitleg hoe je gemakkelijk kunt komen bij het voor jou beste abonnement met telefoon. Het vergelijken van de goedkoopste telefoonabonnementen is zo een stuk gemakkelijker, en dat kan zo ook nog eens een stuk sneller!
Stap 1: kies je smartphone merk en het gewenste model
Het beste is als je al een idee hebt welk telefoonmerk je interesse heeft, of welke merken, het kunnen er ook meerdere zijn. Geef je favoriete merk op in de bovenstaande abonnementen vergelijker. Het gevolg is dat je alleen abonnementen gepresenteerd krijgt van dat of die bewuste merk(en). Dit maakt het zoeken en vergelijken van telefoonabonnementen met (de goedkoopste) telefoon veel gemakkelijker, want allerlei andere deals van abonnementen die met smartphones zijn van andere merken, worden hierbij namelijk uitgefilterd. Na het opgeven van je telefoonmerk kies je het gewenste smartphone model. Gevolg is dat je alleen contracten krijgt te zien voor het gewenste toestel, van het gewenste merk.
Stap 2: kies het aantal belminuten
Het aantal belminuten is in te stellen van 0 tot en met onbeperkt. In het verleden concurreerden providers elkaar de tent uit op belminuten, maar dat is tegenwoordig al lang niet meer zo. In veel gevallen wordt binnen het abonnement al onbeperkt bellen aangeboden en sommige providers bieden zelfs (haast) alleen nog maar telefoonabonnementen aan met onbeperkt bellen. De keuze is echter aan jou. Heb je geen belbundel nodig, een beperkt aantal belminuten, bijvoorbeeld 100, 200 of 300, of wil je geen enkele zorg hebben om het aantal minuten dat je verbruikt…?
Stap 3: kies het benodigde aantal MB’s voor je Internetbundel.
Voor veel mensen is het aantal MB’s binnen de internetbundel belangrijker dan het aantal belminuten. Sinds de komst van chatprogramma’s als WhatsApp en Telegram wordt er een stuk minder gebeld, maar het gebruik van Internet via smartphones is daarentegen nog steeds stijgende. Steeds meer mensen hebben een smartphone telefoon, en deze wordt ook steeds frequenter gebruikt ook voor online doeleinden.
Via de slider bij de vergelijker kun je de databundel instellen tussen 0MB (als je geen Internet nodig hebt) en onbeperkt Internetgebruik, en daarnaast kun je nog instellen op bundels die daartussen liggen, zoals bijvoorbeeld 1.000 MB, 2.500, 5.000 MB of 10.000 MB. Het goedkoopste is het doorgaans natuurlijk om geen Internetbundel te nemen. Hoewel providers het bij de door hen aangeboden telefoonabonnementen verdienen op de Internetbundels worden deze gelukkig wel steeds goedkoper. De tendens is ook dat je steeds grotere bundels kunt krijgen, voor een steeds lagere prijs.
Stap 4: kies het eenmalige bedrag dat je direct wil betalen voor je smartphone
Belangrijk is ook dat je een bedrag instelt voor de eenmalige inleg voor de aanschaf van je telefoon. Omdat je telefoon nooit gratis is bij je abonnement, betaal je deze in 12 of 24 maanden af. Het maandbedrag hiervoor wordt lager als je direct al een eerste, eenmalige inleg doet voor het aankopen van je toestel.
Stap 5: de overige filters instellen voor het vergelijken van de goedkoopste telefoonabonnementen
Naast de hierboven al beschreven instellingen om aanbod van telefoonabonnementen op maat te krijgen in de vergelijker, zijn er nog andere zaken die je kunt instellen. Zo kun je ook je huidige provider opgeven, en de provider(s) waarvan je abonnementen aanbod wil zien. Ook kun je de contractduur, de Internetsnelheid en het maandelijkse bedrag instellen. Wel moet worden gezegd dat hoe meer filters je activeert des te beperkter het aanbod wordt. Ga dus wijs om met het instellen van de abonnementenfilters, om gericht aanbod van abonnementen te krijgen, niet te veel maar ook niet te weinig. Deze opmerking geldt vooral voor als je een specifieke smartphone kiest in de vergelijker, en in mindere mate voor als je dat niet doet.