Op zoek naar het goedkoopste zakelijke telefoonabonnement? Wij helpen je!
Een zakelijk telefoonabonnement afsluiten kan mits je als ondernemer geregistreerd bent bij de Kamer van Koophandel. Het maakt daarbij niet uit of je een klein of juist een groot bedrijf hebt.
Anno 2024 is het zo dat van de 11 telecomproviders in Nederland, een deel zich ook richt op het aanbieden van zakelijke telefoonabonnementen. Hieronder vind je informatie over deze zakelijke mobiele providers, zodat je gemakkelijk een passend zakelijk telefoon abonnement vindt.
Ga naar de zakelijke website van Vodafone
Vodafone is een van de telecomproviders in Nederland die ook een zakelijk mobiel abonnement aanbiedt. Bij deze provider is het volgende mogelijk:
>Bekijk de zakelijke telefoonabonnementen met toestel bij Vodafone
>Bekijk de zakelijke telefoonabonnementen zonder toestel bij Vodafone
Ga naar de zakelijke website van KPN
KPN is met meer dan 3 miljoen mobiele abonnees de grootste telecomprovider van Nederland. Bij KPN is het volgende mogelijk:
>Bekijk de zakelijke telefoon abonnementen met toestel bij KPN
>Zakelijk telefoonabonnement zonder toestel bij KPN
Ga naar de zakelijke website van T-Mobile (inmiddels bekend onder de naam Odido)
Odido (voorheen T-Mobile en Tele2) is na Vodafone en KPN de grootste mobiele provider van Nederland. Deze provider biedt je als ondernemer onder andere de volgende opties:
>Bekijk de zakelijke telefoon abonnementen met toestel bij Odido
>Bekijk de zakelijke telefoon abonnementen zonder toestel bij Odido
Ga naar de zakelijke website van Hollandsnieuwe
De provider Hollandsnieuwe is een dochteronderneming van Vodafone die zich vooral richt op overstappers die prijsgericht kopen. Hollandsnieuwe biedt je als zakelijke klant onder andere het volgende:
>Bekijk de zakelijke telefoon abonnementen met toestel bij Hollandsnieuwe
>Zakelijk telefoonabonnement zonder toestel bij Hollandsnieuwe
Ga naar de zakelijke website van Youfone
Ook Youfone is een zogenaamde Sim Only provider die zich uitsluitend richt op het aanbieden van telefoonabonnementen zonder toestel. Sinds enige tijd is deze provider ook actief voor ondernemers. Youfone kan jou het volgende bieden:
>Zakelijk telefoon abonnement zonder toestel bij Youfone
Sim Only abonnementen worden steeds populairder, ook zakelijk gezien. Het grote voordeel van een zakelijk abonnement zonder toestel is uiteraard dat je geen kosten voor het toestel hebt. De kosten betaal je anders bij het afsluiten van je abonnement, of deze komen (deels) terecht in je toestelbundel, waardoor je maandelijkse lasten omhoog gaan. Een zakelijk Sim Only abonnement is daarom een goede overweging als je huidige toestel nog in goede staat is. Een andere optie is om een los toestel apart te kopen naast je Sim Only abonnement. Soms ben je dan voordeliger uit en bovendien heb je meer keuze uit verschillende toestelmerken.
Zakelijke mobiele Sim Only’s zijn af te sluiten bij alle providers die hierboven op de pagina zijn genoemd: Vodafone, KPN, T-Mobile, Hollandsnieuwe en Youfone. Daarnaast is er nog een aantal andere providers waarbij je een Sim Only kunt afnemen, zoals Lebara, Simpel, Simyo en Ben. Deze providers bieden alleen de mogelijkheid om het contract op je persoonlijke naam te stellen. Maak je de kosten voor je abonnement en de gesprekskosten zakelijk? Dan kun je deze toch opvoeren en aftrekken van de belasting.
Je zakelijk abonnement verlengen kan bij elke provider. Dat is ook logisch, want een provider ziet natuurlijk graag dat de klant blijft. Verlengen kan vaak al enige maanden voor de einddatum van je huidige contract. Wil je een zakelijk mobiel telefoonabonnement verlengen bij je huidige provider, controleer dan de einddatum van je contract, om na te gaan of je al kunt verlengen. Dit is vaak op de website van je provider te zien, wanneer je bent ingelogd.
Heb je een bedrijf dat uit ten minste twee personen bestaat? En wil je meerdere mobiele abonnementen tegelijk bestellen. Dan is dit mogelijk bij een deel van de telecomproviders.
Per provider kun je online via de website het volgende aantal zakelijke telefoonabonnementen bestellen per zakelijke order.
Vodafone: 50
KPN: 1 abonnement met toestel, en onbeperkt zonder toestel
T-Mobile: 5
Hollandsnieuwe: 1 (en 5 abonnementen beheren in hetzelfde account)
Youfone: 8
Bij geen van de providers is het mogelijk om meerdere toestellen bij één telefoonabonnement te bestellen. Dat is ook logisch, omdat je abonnement gekoppeld is aan één simkaart, en je deze meestal maar in één toestel hebt zitten. Wel kun je bij de providers T-Mobile en Vodafone meerdere abonnementen met één toestel per abonnement bestellen. Als je toch meerdere toestellen nodig hebt, kun je uiteraard één zakelijk abonnement afsluiten (met of zonder smartphone), en daarnaast smartphones apart te bestellen bij een partij die zich richt op de verkoop van losse toestellen.
Telefoonabonnementen die maandelijks opzegbaar zijn winnen de laatste jaren aan populariteit. Dit is ook logisch, want voor een klein bedrag per maand heb je de flexibiliteit om na een maand over te stappen naar een andere provider. De opslag is vaak maar 1 tot 2 euro (afhankelijk van de provider), ten opzichte van het maandbedrag voor een 1 of 2-jarig telefooncontract.
Kies je niet voor een telefoonabonnement dat per maand is op te zeggen? Dan ben je voor 1 of 2 jaar gebonden aan een provider. Dit betekent dat je niet zomaar kunt overstappen als je provider je niet bevalt, om wat voor reden dan ook. Je moet altijd eerst je contract uitzitten, tot de einddatum.
Een flexibel mobiel abonnement voor een ondernemer, waar je na een maand weer vanaf kunt, is te krijgen bij KPN, T-Mobile en Youfone. Deze flexibiliteit wordt alleen geboden bij de zakelijke Sim Only abonnementen, en niet bij abonnementen met smartphone.
Ben je een zzp’er? Dan kunt je terecht bij alle providers die zakelijke telefooncontracten aanbieden (zoals hierboven op deze pagina beschreven), aangezien al deze providers de mogelijkheid bieden om online een zakelijk telefoon abonnement af te sluiten.
Vaak is het ook aantrekkelijker om een zakelijk mobiel abonnement aan te schaffen, in plaats van een persoonlijk abonnement. Een voorwaarde voor de Belastingdienst is dat je telefoonkosten die je zakelijk opvoert ook echt zakelijk maakt. In dat geval zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en de omzetbelasting.
Goed om te weten is dat een zakelijk mobiel abonnement altijd zonder een BKR toets is. Dit betekent dus ook meteen dat je nooit bij BKR wordt geregistreerd met een lening, als je als ondernemer een zakelijk telefoon abonnement afsluit (bij welke provider dan ook).
Voor particulieren ligt dit anders. Financier je een toestel voor 250 euro of meer, dan wordt een BKR-controle uitgevoerd, en vindt er een BKR registratie plaats. Dit kan dus een reden zijn om zakelijk een mobiel abonnement (met toestel) af te sluiten in plaats van privé.
Grote providers zoals KPN, T-Mobile en Vodafone, bieden niet alleen zakelijke oplossingen voor kleine ondernemers (zzp’ers en kleine bedrijven), maar ook voor grote ondernemingen. Bij grotere ondernemingen moet gedacht worden aan 50-100 medewerkers, of zelfs met honderden werknemers. De zakelijke websites van de hiervoor genoemde providers bevatten veel informatie voor grotere bedrijven en mobiele zakelijke oplossingen. Goed dus om de websites van deze providers door te lezen als je als grote ondernemer mobiele aansluitingen zoekt, of misschien zelfs wel een totaaloplossing voor mobiele en vaste diensten.
Laatste pagina update: 21 juni 2024